Żywności i Żywieniu, była też najlepszą uczestniczką z całej Wielkopolski.
W miniony weekend w Szczecinie odbył się etap centralny XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, w której wzięła udział uczennica III klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych z ZSEU z Żychlina - Agata Wieczorkiewicz. Udział w olimpiadzie wymagał od niej wielu przygotowań, ponieważ w finale znalazły się zagadnienia z zakresu gastronomii, żywności i żywienia obejmujące wiadomości z nauki o żywieniu i żywności oraz zaawansowaną wiedzę z zakresu biologiczno-chemicznych aspektów żywienia i technologii gastronomicznej z towaroznawstwem, zawartą we wskazanej dla olimpiady literaturze, a także podstawowe umiejętności z zakresu gastronomii, w tym sporządzania potraw i napojów, organizacji żywienia i usług gastronomicznych oraz obsługi konsumenta. Agata musiała zdobyć w etapie centralnym co najmniej 40 proc. punktów - co jak się okazało uzyskała bez większego problemu - aby otrzymać tytuł finalisty. Tytuł ten gwarantuje uczennicy zwolnienie z części pisemnych egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe, ale również indeks na większość uczelni w Polsce na kierunki związane z żywieniem, technologią żywności czy dietetyką.
Podczas podsumowania XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności okazało się również, że na Agatę czekał bonus. Otrzymała Nagrodę im. dr Zenona Kosickiego w wysokości 300 zł dla najlepszego uczestnika olimpiady z województwa wielopolskiego. Uczennica Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. F. Chopina z Żychlina reprezentowała godnie swoją szkołę, region koniński ale również Wielkopolskę.
Do olimpiady przygotowywała uczennicę Monika Izydorczyk - nauczycielka przedmiotów gastronomicznych, żywienia i chemii.