Jak co roku, w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. Fryderyka Chopina w Żychlinie, Klub Młodego Restauratora zorganizował dla uczniów klas pierwszych konkurs dotyczący zdrowego odżywiania – „Czas na śniadanie”.
Uczestnicy w ramach konkursu przygotowywali pożywne śniadania i plakaty. Mieli także okazję wziąć udział w wykładzie, prowadzonym przez Agatę Kubacką – właścicielkę cukierni Zdrofit w Koninie. Słuchali na nim m.in. o zdrowych nawykach żywieniowych. Dopełnieniem konkursowego dnia były warsztaty, na których pani Agata razem z panią Eweliną Woźniak, pokazały uczniom jak można przygotować niskokaloryczne, zdrowe desery.
Plakat przygotowały trzy grupy, a
do konkursu na „śniadanie pudełkowe” zgłosiło się 10 uczestników.
Z racji wysokiego poziomu zaangażowania oraz wykonanych prac, wszyscy wspólnie
stanęli na podium. Konkurs przygotowały: Elżbieta Sell, Katarzyna Hryciuk i
Monika Niespodziańska.
Zdj. Katarzyna Hryciuk, ZSE-U w Żychlinie