W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X
Browar od 4 stycznia 24

Aktualności

Uczennica z Żychlina wśród 24 studentów. Rozpoczęła przygodę z gastronomią

2023-10-05 11:23:37

Uczennica z Żychlina wśród 24 studentów. Rozpoczęła przygodę z gastronomią

Pola Pyzdrowska, uczennica 5 klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie, wzięła udział w inauguracji roku w Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere w Warszawie.

Roczna przygoda z gastronomią

Pola Pyzdrowska znalazła się wśród 24 studentów Akademii i rozpoczęła roczną przygodę z profesjonalne gastronomią. – Kulinarna przygoda to kilkanaście spotkań z wybitnymi szefami kuchni, menadżerami i osobowościami branży gastronomicznej, które będą odbywały się w profesjonalnych studiach kulinarnych, cukierniczych oraz restauracjach – informuje Katarzyna Hryciuk, rzecznik placówki.

Otwarcie 1,5 %

Pasowani na studentów

Podczas pasowania na studenta uczestnicy otrzymali wartościowe atrybuty kucharza i cukiernika – noże, zestawy cukiernicze oraz bluzy kucharskie. – Warto wspomnieć, że Pola to dwukrotna laureatka olimpiad zawodowych. Teraz przyszedł czas na sięganie po laury na niwie praktyki zawodowej. Będziemy na bieżąco informować o kolejnych wydarzeniach o sukcesach Poli w Akademii Smaku by Belvedere – informuje Katarzyna Hryciuk.

MF

Zdj. ZSEU w Żychlinie

Uczennica z Żychlina wśród 24 studentów. Rozpoczęła przygodę z gastronomią
Uczennica z Żychlina wśród 24 studentów. Rozpoczęła przygodę z gastronomią