W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X
Shootersss

Turek

Mieszkańcy dołożyli do placu zabaw i siłowni zewnętrznej

2023-11-24 14:48:54
Mieszkańcy dołożyli do placu zabaw i siłowni zewnętrznej

W Skarżynie dokonano uroczystego oddania zmodernizowanego placu zabaw przy Szkole Podstawowej. Na realizację, która kosztowała blisko 135 tys. zł złożyły się samorząd województwa, gmina i trzy sołectwa oraz sami mieszkańcy.

Inwestycja pod nazwą „Zagospodarowanie terenu poprzez budowę placu zabaw i siłowni zewnętrznej w Skarżynie”, zrealizowana została w ramach konkursu „Pięknieje wielkopolska wieś”, który współfinansowany jest przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego.

Wspólne finansowanie

Całkowita wartość projektu to 133.182,74 zł. Złożyły się na to samorządu województwa – 70.000 zł i samorząd gminy Kawęczyn – 41.528,95 zł. Doszedł do tego wkład własny mieszkańców w wysokości 14.653,79 zł oraz pieniądze z funduszy sołeckich Skarżyna, Stanisławy i Nowego Światu w wysokości 7.000 zł.

Służył będzie wszystkim

Dzięki modernizacji istniejący plac zabaw zyskał scenę wykonaną z deski kompozytowej oraz nowe urządzenia dla dzieci: huśtawki-bocianie gniazdo, huśtawki wagowej i karuzeli zjeżdżalni. Urządzono tutaj także siłownię zewnętrzną wyposażoną w: wahadło, orbitreka, wioślarza i biegacza. Obiekt będzie służył nie tylko dzieciom ze szkoły, ale całej społeczności sołectwa Skarżyn i okolicznych.

Otwarcie 1,5 %
Mieszkańcy dołożyli do placu zabaw i siłowni zewnętrznej
Mieszkańcy dołożyli do placu zabaw i siłowni zewnętrznej
Mieszkańcy dołożyli do placu zabaw i siłowni zewnętrznej
Mieszkańcy dołożyli do placu zabaw i siłowni zewnętrznej
Mieszkańcy dołożyli do placu zabaw i siłowni zewnętrznej
Mieszkańcy dołożyli do placu zabaw i siłowni zewnętrznej
Milena Fabisiak

Śledź nas na

Komentarze

Autor:
Treść komentarza:

Wybierz obrazek na którym narysowany jest dom: