W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X
Shootersss

Stare Miasto

Spotkanie integracyjne w kuchni. Młodzież robiła wspólnie pierogi

2018-09-20 13:00:18
Spotkanie integracyjne w kuchni. Młodzież robiła wspólnie pierogi

Uczniowie technikum w Żychlinie gotowali wraz z kolegami z I LO w Koninie i ich gośćmi z wymiany z Niemiec. Przygotowali wspólnie ponad 400 pierogów!

Uczniowie II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych z ZSEU w Żychlinie wraz z nauczycielkami zawodu - Jolantą Knapkiewicz i Katarzyną Hryciuk – przygotowali warsztaty dla kolegów i koleżanek. Wzięła w nich udział młodzież z I Liceum Ogólnokształcącego z Konina oraz ich goście z wymiany z miejscowości Ingolstadt w Niemczech. Tematem warsztatów było przygotowanie prostej, aczkolwiek pracochłonnej potrawy jaką są polskie pierogi. Według instruktażu klas żywieniowych goście przygotowali ponad 400 pierogów z rożnymi farszami. Było widać, że polski specjał przypadł wszystkim do gustu.


Spotkanie integracyjne w kuchni. Młodzież robiła wspólnie pierogi
Spotkanie integracyjne w kuchni. Młodzież robiła wspólnie pierogi
Spotkanie integracyjne w kuchni. Młodzież robiła wspólnie pierogi
Spotkanie integracyjne w kuchni. Młodzież robiła wspólnie pierogi
Olga Boksa

Śledź nas na

Komentarze

Autor:
Treść komentarza:

Wybierz obrazek na którym narysowany jest dom: