Wędliny, warzywa, owoce, sery, soki, miód, ciasto czy chleb ze smalcem. Takich smakołyków można spróbować podczas IV Konińskich Targów Przedsiębiorczości w Koninie. W tej edycji i wystawców, i zwiedzających jest wyjątkowo wielu.
Aż 55 firm z Konina i okolic, Polski, a nawet z zagranicy chciało dzisiaj wziąć udział w targach spożywczych. Dopisali też zwiedzający, którzy w hali przy ulicy Popiełuszki pojawili się już na otwarcie, czyli o 11.00. Gości powitał prezydent Konina. – Są z nami przedstawiciele różnych firm z województwa wielkopolskiego, z województwa łódzkiego i kujawsko-pomorskiego oraz reprezentanci miasta Konina. Są z nami także goście z Francji oraz z partnerskiego miasta Czerniowce. Życzę wystawcom miłego pobytu w Koninie i owocnych kontaktów. Tworzymy warunki do tego, żebyście mogli państwo zawierać znajomości i rozmawiać o biznesie. Zadbamy o to, żebyście dobrze czuli się w naszym mieście – mówił Józef Nowicki, który otwierał targi w towarzystwie parlamentarzystów i samorządowców.
Na zwiedzających czekał już od samego otwarcia targów Adrian Jaworski, mistrz Polski Juniorów w carvingu, czyli sztuce rzeźbienia w owocach i warzywach. O 14.00 przewidziano pokaz kulinarny Roberta Makłowicza. Zakończenie targów o 18.00. Warto więc się jeszcze tam wybrać.
Organizatorem IV Konińskich Targów Przedsiębiorczości jest miasto Konin, współorganizatorami – Konińska Izba Gospodarcza oraz Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji.