Gotuje od 25 lat – i jak sama mówi – uwielbia to robić. Mieszka z synem, synową i dwoma wnukami, których codziennie zaskakuje nowymi daniami.
Tym razem – z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy – do swojej kuchni postanowiła zaprosić również naszych czytelników.
O pasji, gotowaniu, a przede wszystkim o szybkim sposobie na
tę wymarzoną, pyszną, domową pizzę rozmawiamy z Grażyną Woźniak, mieszkanką
jednej z podkonińskich miejscowości.
Zachęcamy do oglądania filmiku z naszej wizyty!
Do ciasta na pizzę pani Grażyny potrzebne są: 4 dag drodży, 2,5 szklanki mąki, łyżka masła, szklanka ciepłej wody, pół łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukru. Do farszu używamy: salami, podsmażone pieczarki, ketchup, oliwki.
Pizzę można podać z sosem czosnkowym: 100 g jogurtu greckiego, 4 ząbki czosnku, szczypta soli, cukru i pieprzu, 2 łyżki majonezu, koperek
lub z sosem pomidorowym: 5 łyżek ketchupu, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, pieprz i sól do smaku.
Smacznego!