W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X
Browar od 4 stycznia 24

Aktualności

Razem z naszą czytelniczką Grażyną świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy! Pysznie, domowo i z sercem

2017-02-09 07:30:00

Gotuje od 25 lat – i jak sama mówi – uwielbia to robić. Mieszka z synem, synową i dwoma wnukami, których codziennie zaskakuje nowymi daniami.

Tym razem – z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy – do swojej kuchni postanowiła zaprosić również naszych czytelników.

O pasji, gotowaniu, a przede wszystkim o szybkim sposobie na tę wymarzoną, pyszną, domową pizzę rozmawiamy z Grażyną Woźniak, mieszkanką jednej z podkonińskich miejscowości.

Zachęcamy do oglądania filmiku z naszej wizyty!

Do ciasta na pizzę pani Grażyny potrzebne są: 4 dag drodży, 2,5 szklanki mąki, łyżka masła, szklanka ciepłej wody, pół łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukru. Do farszu używamy: salami, podsmażone pieczarki, ketchup, oliwki.

Pizzę można podać z sosem czosnkowym: 100 g jogurtu greckiego, 4 ząbki czosnku, szczypta soli, cukru i pieprzu, 2 łyżki majonezu, koperek

lub z sosem pomidorowym: 5 łyżek ketchupu, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, pieprz i sól do smaku.

Smacznego!

Razem z naszą czytelniczką Grażyną świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy! Pysznie, domowo i z sercem
Razem z naszą czytelniczką Grażyną świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy! Pysznie, domowo i z sercem
Razem z naszą czytelniczką Grażyną świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy! Pysznie, domowo i z sercem



Komentarze

Autor:
Treść komentarza:

Wybierz obrazek na którym narysowany jest dom: